Lindsey Leijs

Ik ben Lindsey Leijs, ben 30 jaar en woon in Goes samen met mijn lieve hondje Hope.
Vier dagen in de week werk bij de LFB Goes als ervaringsdeskundige,
van daaruit ben ik ook ook ambassadeur van Zonder Stempel. Dit is een samenwerking van Vilans, COC en LFB om mensen met een verstandelijke beperking met een LHBTI geaardheid te versterken.
In het voorjaar van 2018 heb ik café Rainbow opgericht.  Met steun van het Dela Goede Doelen Fonds zijn wij gestart, dit jaar hebben wij extra subsidie gekregen vanuit het Anti Discriminatie Bureau Zeeland, daar zijn wij natuurlijk heel blij mee! Zeeland was samen met de provincie Drenthe de enige provincie waar nog geen café is voor LHBTI-ers met een verstandelijke beperking was, dat kan natuurlijk echt niet!
Ik vind het belangrijk dat mensen elkaar kunnen ontmoeten op een laagdrempelige manier en gewoon zichzelf kunnen zijn in een veilige omgeving! 

 

                                       Lea de Kool

 

Mijn naam is Lea de Kool en woon samen met mijn lieve kat Puk en konijnen Bob en Zout in Goes. Ik heb een achtergrond in de zorg maar heb een aantal jaren geleden de overstap gemaakt naar de overheid waar ik met veel plezier werk. Dat neemt niet weg dat ik de zorg ontzettend mis. Om die reden ben ik gestart met vrijwilligerswerk. Naast mijn werk en vrijwilligerswerk ben ik graag buiten om van alles te ondernemen, zoek ik graag de gezelligheid op en ben ik gek op muziek.
Iedereen verdient een plek waar hij of zij zich op het gemak voelt en zichzelf kan zijn. Zo ontzettend belangrijk! Daar zet ik mij graag voor in, daarom ondersteun ik met liefde café Rainbow. 

 

Charles Blom

Ik ben Charles Blom, homo en getrouwd met Ron. Mijn hobby’s zijn: tuinieren, klassieke muziek en museums bezoeken. Mijn schoonzusje, de zus van Ron, had down syndroom en ik heb heel veel in de omgang met haar geleerd. Wat ik bijzonder vind, is dat mensen met een beperking, zo open zijn naar anderen en elkaar accepteren. Ik vind het fijn om vrijwilliger bij Café Rainbow te mogen zijn. De bezoekers zijn heel verschillend. Er komen homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders en ieder heeft zijn eigen verhaal. Iedere keer valt mij weer op, hoe openhartig de bezoekers zijn naar mij en naar elkaar. Er is veel wederzijds vertrouwen en dat vind ik mooi.